Provincie Groningen

Workshop Cyber Safety

Smartphones, tablets, webcams, vlogs, chatten, video’s… Het is voor de jeugd van nu de normaalste zaak van de wereld. En dat is goed, want digitale vaardigheden zijn onmisbaar voor hun toekomst. Bedrijven en organisaties vragen steeds meer om goede digitale vaardigheden. De provincie Groningen ziet dit en draagt graag een steentje bij aan het verbeteren van digitale geletterdheid onder jongeren.

Verantwoord online

Ondanks dat de jeugd veel tijd spendeert online, zijn zij zich lang niet altijd bewust van de risico’s van internet, social media en het gebruik van diverse apparaten. Je ziet de gevolgen hiervan dagelijks in het nieuws. Om leerlingen zelf te laten ervaren wat online veiligheid betekent en hoe ze hier bewust mee kunnen omgaan biedt de provincie Groningen uw leerlingen een gratis les Cyber Safety aan. De les duurt twee uren en is gericht op de groepen zes tot en met acht. De workshop wordt gegeven door ons enthousiaste team. Wij zijn gespecialiseerd in alles rondom internetvaardigheden, veilig surfen en uw leerlingen klaarstomen voor de digitale toekomst.

Periode

De periode waarin de workshops worden gegeven is van eind maart tot en met de zomervakantie. Je kunt bij het aanmelden een voorkeursperiode aangeven.

Vervolg

Als je enthousiast bent over deze workshop en je zou meer met digitale geletterdheid willen doen in de klas, dat kan! Lees hier hoe wij digitale geletterdheid een plek geven in het onderwijs of neem contact met ons op.

Meer weten?

Lees onze brochure