Wie zijn wij?

Over ons

ITurnIT is een Gronings bedrijf dat zich bezighoudt met digitale geletterdheid in het onderwijs. Met een jong team zetten we ons dag in dag uit in voor onderwijs dat kinderen voorbereidt op de digitale samenleving. En dat is hard nodig. Het World Economic Forum schat namelijk dat 65% van de kinderen die vandaag de dag naar de basisschool gaan, later een baan vinden die nu nog niet bestaat.

Van incidenteel naar structureel

Sinds 2016 zijn we met verschillende workshops langs basis- en middelbare scholen gegaan in Noord-Nederland. Al snel werd ons duidelijk dat eenmalige workshops niet genoeg effect hadden. Kinderen leerden niet genoeg van eenmalige lessen en als na een workshop de ITurnIT docent weer vertrok, dan vertrok ook de kennis en kunde over digitale geletterdheid uit de school. Daarom zijn we in 2017 begonnen met projecten, waarin we voor een langere periode wekelijks langs kwamen op scholen. Samen gingen we aan de slag en leerden we kinderen video’s editten, online kranten maken en programmeren.

Docenten voor hun eigen klas

Eind 2017 zijn wij gestart met een pilot waarin we docenten coachen. De docenten geven zelf de ITurnIT projecten en leren zo zelf te werken met digitale geletterdheid. Zo blijft de kennis en kunde binnen de school en is de kans een stuk kleiner dat het bij eenmalige acties blijft. In 2018 starten we dan ook met het traject digitale geletterdheid, waarbij we de docent centraal stellen.

Vanuit de Mediacentrale ontwikkelen we de projecten voor primair- en voortgezet onderwijs. In onze studio filmen we alle instructievideo’s die te zien zijn op het videoplatform. Achter de schermen wordt er dus keihard gewerkt aan toekomstbestendig onderwijs. Dat doen we met dit enthousiaste team:

Wij ontvangen allemaal onze email op onze voornaam@iturnit.com.
Ian Scharroo

Ian Scharroo

Tom Ravesloot

Tom Ravesloot

Dorina van Delft

Dorina van Delft

Vincent Veenbrink

Vincent Veenbrink

Jos Spronk

Jos Spronk

Mattias Ronda

Mattias Ronda

Jip Ravesloot

Jip Ravesloot

Josha ten Velde

Josha ten Velde

Joris Bakker

Joris Bakker

Peter Wouters

Peter Wouters

Robert Adema

Robert Adema

Sijanne de Boer

Sijanne de Boer

Meer weten?

Lees onze brochure