ITurnIT op tour in Nederland

ITurnIT op tour in Nederland

15 jan 2018

ITurnIT wil zoveel mogelijk kinderen voorbereiden op de gevolgen van de digitaliserende samenleving. Daarom gaan wij vanaf januari tot en met maart op tour door Noord-Nederland. In een opvallende bus bezoekt ITurnIT scholen uit het basis- en voortgezet onderwijs en geven wij workshops aan docenten en leerlingen op het gebied van digitale geletterdheid.

In deze steeds digitaler wordende samenleving zijn creativiteit, digitale vaardigheden en soft skills steeds belangrijker. Daar moet het onderwijs goed op worden voorbereid. Zodoende trekt ITurnIT de regio in om scholen hier een handje bij te helpen.

In opdracht van Economic Board Groningen kunnen leerlingen en docenten uit Noord-Groningen kosteloos kennismaken met onze onderwijsprojecten. Tijdens de workshops komen thema’s als online informatie, programmeren, het maken van content en online veiligheid aan bod. Scholen die zich al hebben aangemeld zijn onder andere OBS De Vuurvlinder uit Appingedam, OBS ’t Zigt, GBS Het Baken uit Delfzijl en OBS De Klinkenborg uit Kantens.

Over ITurnIT

Wij maken toegankelijk projectonderwijs en helpen zodoende leerlingen én docenten op weg in digitaliserende wereld. Het projectonderwijs bieden wij aan in de vorm van Teach the Teacher-programma’s en wordt ondersteunt door een videoplatform. In Noord-Groningen doet we dit al in opdracht van Economic Board Groningen, maar ook scholen buiten die regio zijn meer dan welkom om deel te nemen.

Geïnteresseerden uit het basis- en voortgezet onderwijs kunnen zich aanmelden voor een workshop via workshop@iturnit.com.

Meer weten?

Lees onze brochure