ITurnIT start met uniek Teach the Teacher-programma

ITurnIT start met uniek Teach the Teacher-programma

3 okt 2017

Met veel enthousiasme zijn wij afgelopen week gestart met de pilot ons Teach the Teacher-programma. Hiermee spelen wij in op de behoefte van docenten uit het basis- en voortgezet onderwijs om zelfstandig digitale vaardigheden toe te passen in de klas.

ITurnIT helpt het basis- en middelbaar onderwijs bij het introduceren en implementeren van technologieonderwijs. Onderwijs dat inspeelt op de zogeheten 21-eeuwse vaardigheden, zoals computational thinking, IT-basisvaardigheden, informatievaardigheden en mediawijsheid. Door docenten te coachen en begeleiden op het gebied van tech en IT, helpen wij het onderwijs een handje. Het uiteindelijke doel? Jongeren voorbereiden op de digitaliserende toekomst.

Goed technologieonderwijs begint bij de docent
Robert: “Wij doceren al enige jaren technologieonderwijs op diverse scholen in Noord-Nederland. Wij hebben gemerkt dat het aanbieden van dit onderwijs een groot gedeelte van de docenten niet in staat stelt hier vervolgens zelfstandig mee aan de slag te gaan. In veel gevallen ontbreekt de digitale kennis en het vertrouwen die nodig is om een les goed in te richten. Om hen het zelfvertrouwen te geven dit onderwijs zelf te doceren, hebben wij speciaal voor hen een Teach the Teacher-programma ontwikkeld.”

Pilot
Inmiddels zijn we gestart met de pilot van het programma. De pilotgroep bestaat uit enthousiaste docenten van CBS de Regenboog, GBS de Triangel, OBS Prinses Beatrix, het Hogeland College en het Eemsdelta College. Tijdens de pilot verwachten wij inzichtelijk te krijgen over welke kennis en vaardigheden een docent moet beschikken om jongeren te kunnen voorbereiden op hun toekomst. Ook inventariseren we de behoefte van de docenten en waar wij hen bij kunnen ondersteunen.

Samen met de pilotgroep wordt het definitieve programma ingericht en gefinetuned. In 2018 starten wij in opdracht van Economic Board Groningen met de eerste definitieve Teach the Teacher-programma’s.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Bekijk ook onze aftermovie:

Meer weten?

Lees onze brochure