Kick-off technologieonderwijs in Drenthe met Plateau Integrale Kindcentra

Kick-off technologieonderwijs in Drenthe met Plateau Integrale Kindcentra

12 apr 2017

Vanaf vandaag bereidt Drenthe haar kinderen voor op de digitale toekomst van later. Vanuit OBS Het Sterrenschip gaven we samen met Plateau Integrale Kindcentra het startschot voor toekomstbestendig technologieonderwijs. Ook werden drie nieuwe, Drentse partners geïntroduceerd; New Nexus, Drenthe College en Astron.

Vernieuwend technologieonderwijs
Plateau Integrale Kindcentra (openbaar basisonderwijs Assen) wil de kinderen van nu, klaarstomen voor de digitale toekomst van later. Omdat technologie een steeds grotere rol speelt in het onderwijs, kiest Plateau Integrale Kindcentra voor het lesaanbod van ITurnIT. Een totaalpakket waarbij wij niet alleen de leerlingen van Plateau, maar ook de docenten gaan scholen in 21e eeuwse vaardigheden, zoals programmeren, mediawijsheid, internetveiligheid, robotica, How to Google en meer. Waarom is dat eigenlijk belangrijk?

Paul Moltmaker, directeur bestuurder Plateau Integrale Kindcentra in Assen: “Onze kinderen krijgen hoe dan ook, nu en in de toekomst, te maken met technologie en IT. Wij zijn ervan overtuigd dat je kinderen op jonge leeftijd al vaardigheden en kennis op IT-gebied moet meegeven, zodat zij met een goede voorbereiding de toekomst in gaan. Plateau gaat graag mee met trends en ontwikkelingen, en de pilot met ITurnIT past daar prima bij.”

Tech-plein en bekendmaking partners
Tijdens de kick-off maakten de leerlingen alvast kennis met onze lesprogramma’s. Gasten uit het onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven bespraken de kansen van technologie in het onderwijs en binnen de provincie. Daarnaast zijn er drie nieuwe partners bekendgemaakt; New Nexus, Drenthe College en Astron. Zij leveren een bijdrage vanuit de praktijk aan de scholing van werknemers van de toekomst.

Over ITurnIT
Vanuit ITurnIT bereiden wij jongeren van 8 tot 18 jaar voor op de banen van de toekomst. Banen in de IT en technologie. Niet door over IT te praten, maar door IT te doen. En de fysieke wereld van sport, mode en muziek te koppelen aan de digitale wereld vol technologische mogelijkheden. Robert Adema, mede-eigenaar van ITurnIT: “Er komt een fantastische tijd aan met veel nieuwe, gave banen, maar daar moeten we onze kinderen wel goed op voorbereiden.” Dit kunnen we doen dankzij de steun van onze partners uit het onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven. Scholen die ook geïnteresseerd zijn in het lesaanbod, kunnen zich melden via iturnit.com/scholen.

Meer informatie? Neem gerust contact op.

Meer weten?

Lees onze brochure