Girlsday bij ITurnIT; ook voor jongens

Girlsday bij ITurnIT; ook voor jongens

10 apr 2017

Girlsday 2017 komt er weer aan! Een landelijk evenement om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT. Wij doen dit jaar ook mee en verwelkomen donderdag een groep scholieren van het Stadslyceum op aanraden van het OTP. Meisjes, maar ook jongens!

Voor meisjes en jongens
Dat IT niet alleen voor jongens is, dat weten we natuurlijk al lang. Toch is 90% van de mensen die in de ICT werken, een man. Hoe dat kan? Robert Adema, mede-eigenaar van ITurnIT: “Meisjes denken vaak dat ze bij een baan in de IT de hele dag achter een computer moeten zitten. Maar IT (en programmeren) is veel meer dan dat.”

Daarom gaan we donderdag tijdens Girlsday een app bedenken, ontwerpen en presenteren. En daar hoeft nog geen programmeertaal aan te pas te komen!

En naast de meiden, komen er dus ook jongens bij ons buurten. Robert: “IT is voor meisjes en jongens interessant, zolang we ze maar vroeg genoeg interesseren.” En dus, zijn we er donderdag ook voor de boys.

RTV Noord & ITurnIT
RTV Noord bracht Girlsday vandaag ook onder de aandacht. Beluister het interview met Robert direct (vanaf 00:51:18). Heb je zin om donderdag langs te komen, tot aan de Oosterstraat 52!

Beluister het interview met Edwin op Noord op RTV Noord (vanaf 00:51:18).

Over ITurnIT
Wie wij zijn? Wij zijn een stichting die jongeren van 8 tot 18 jaar voorbereidt op de banen van de toekomst. Banen in de IT en technologie. Niet door over IT te praten, maar door IT te doen. En de fysieke wereld van onder andere sport, mode en muziek te koppelen aan de digitale wereld vol technologische mogelijkheden. Dit kunnen we doen dankzij de steun van onze partners, waar we heel dankbaar voor zijn.

Meer weten?

Lees onze brochure