Hackathon 24IT x KPN Consulting groot succes!

Hackathon 24IT x KPN Consulting groot succes!

12 apr 2016

Op 9 en 10 april was de I.Turn.IT hotspot 24 uur lang omgetoverd tot een inspirerende hang-out voor creatieve jongeren. Waarom? In samenwerking met KPN Consulting organiseerden wij een hackathon genaamd ‘24IT x KPN Consulting’. De koelkast werd goed gevuld, de geluidsinstallatie gepretest en speciaal voor de gelegenheid werd een heus koffiezetapparaat voor verse bonenkoffie aangerukt. Overbodige luxe was dit niet, want veertien jonge, ambitieuze creatievelingen kwamen naar onze hotspot om zich een hele dag over een uitdagende case uit het bedrijfsleven van KPN Consulting te buigen.

De uitdaging was om een bruikbaar concept in de vorm van een app of website te ontwikkelen die in de toekomst ingezet kan worden ter verbetering van de communicatie op de werkvloer. Geen eenvoudige opdracht, maar verdeeld over drie teams wisten de deelnemers een knap staaltje technologisch teamwork neer te zetten. 24 uur lang hersenkraken afgewisseld met een paar schamele uurtjes slaap en een paar recreatieve potjes pool en tafeltennis resulteerden uiteindelijk in drie innovatieve, technische oplossingen.

Op 10 april om 12:00 uur werden dan eindelijk de toetsenborden aan de kant gezet en presenteerden de teams hun oplossing aan de jury. Een jury die blij verrast werd, want wat kwamen er geweldige presentaties voorbij! Hier werd overduidelijk dat de deelnemers hard hun best hadden gedaan. Een digitaal whiteboard voor het online vergaderen, een locatie tracker waardoor werknemers altijd kunnen zien wie zich waar op kantoor bevindt en een verzamel inbox voor alle communicatiemiddelen passeerden onder andere de revue. Hoewel alle teams een topprestatie geleverd hadden, moest de jury toch een winnaar kiezen. Deze gelukkige winnaars werden Anna Wijngaard en Mark Nijboer, de trotse bedenkers van ‘Business Connected Online’, een innovatief online communicatieplatform. Anna en Mark krijgen daarom de kans om hun idee op 19 april voor te leggen aan niemand minder dan het KPN Innovation Board te Zoetermeer. Gefeliciteerd!! Niet alleen Anna en Mark, maar ook wij zijn blij want we kunnen terugkijken op een zeer geslaagde hackathon!

Meer weten?

Lees onze brochure